• Gratis verzending vanaf 30 euro
  • Achteraf betalen met Klarna
  • Vandaag besteld, volgende werkdag in huis*
  • 0

De impact van prints op je slaapkamer: van abstract tot geometrisch

De impact van prints op je slaapkamer: van abstract tot geometrisch
Inspiratie

De impact van prints op je slaapkamer: van abstract tot geometrisch

Ben je op zoek naar een nieuw dekbedovertrek om je bed en slaapkamer een upgrade te geven? Dan is het belangrijk dat je kijkt naar de invloed die prints heeft op je slaapkamer. Je hebt er misschien nooit echt bij stilgestaan, maar de print die je kiest, kan een grote impact hebben op hoe je slaapkamer eruitziet. In deze blog van Cinderella vertellen we je meer over de impact van verschillende prints op je slaapkamer.

Prints: tijdloos en populair

Prints zijn en blijven ontzettend populair in slaapkamerinterieurs. Ze zijn inmiddels niet meer weg te denken. Prints kunnen een subtiele sfeer toevoegen aan de ruimte, maar ook een echte eyecatcher zijn in de slaapkamer. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende grafische stijlen: van lijnen en abstracte patronen tot bloemen.

In een kleurenpalet met natuurlijke tinten en materialen komt een grafische print perfect tot zijn recht. Hierdoor behoud je een kalme sfeer in de slaapkamer, maar voeg je toch een vleugje originaliteit toe met de grafische elementen. Een andere manier om de slaapkamer een rustige uitstraling te geven, is door dezelfde kleurtinten te blijven gebruiken. Door de kleuren van de muren te laten terugkomen in je dekbedovertrek, meubels en accessoires, creëer je een gevoel van eenheid in de hele ruimte.

Abstracte prints

Abstracte prints zijn vaak artistiek en sprekend. Ze bestaan uit verschillende kleuren, vormen en patronen. Niet alle patronen zijn altijd direct herkenbaar. Abstracte prints kunnen je slaapkamer een gevoel van individualiteit en creativiteit geven. Omdat abstracte prints vaak levendig en dynamisch zijn, kunnen ze je slaapkamer energieker doen lijken. Ze zijn ook handig als je een kleine slaapkamer hebt, omdat ze de ruimte niet overweldigen. In plaats daarvan voegen ze subtiel karakter toe zonder de kamer kleiner te laten lijken.

Bloemenprints

Bloemen zijn tijdloos en brengen een vleugje natuur in je slaapkamer. Daarnaast geven bloemenprints je ruimte een zachte en rustige uitstraling. Wil je je slaapkamer groter laten lijken? Kies dan voor lichte kleuren en kleinere bloemenpatronen. Ze creëren een gevoel van luchtigheid en ruimte. Grote, donkere bloemenprints kunnen daarentegen een knus en gezellig gevoel geven, perfect voor een ruime slaapkamer die je wat intiemer wilt maken.

Strepen

Strepen: ze zijn klassiek en veelzijdig. Ze kunnen de ruimte zowel langer als breder laten lijken. Dit hangt af van het type streep dat je kiest. Verticale strepen kunnen lengte toevoegen aan een lage ruimte, terwijl horizontale strepen de ruimte breder laten ogen. Als je slaapkamer wat klein is, kun je smalle strepen kiezen. Bij grote ruimtes komen brede strepen beter tot hun recht.

Geometrische prints

Geometrische prints zijn gestructureerd en ordelijk. Ze bestaan uit rechte lijnen, hoeken en vormen zoals vierkanten en driehoeken. Als je je slaapkamer een moderne en opgeruimde uitstraling wilt geven, zijn geometrische prints een goede keuze. Deze prints laten je slaapkamer strakker en georganiseerder lijken.

Welke print heeft je voorkeur?

Het kiezen van de juiste prints voor je slaapkamer gaat verder dan voorkeur voor kleuren en patronen. Het kan echt het gevoel van de slaapkamer beïnvloeden. Of je nu gaat voor de levendige abstracte prints, de rustige bloemenprints, de gestructureerde geometrische prints of de veelzijdige strepen: die keuze is aan jou. Bij Cinderella kies je uit veel verschillende soorten dekbedden in diverse afmetingen en stoffen.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Ontdek de zachte embrace van een zacht hoofdkussen!

    Ontdek de zachte embrace van een zacht hoofdkussen!

  • Cinderella’s heerlijke warme badlakens: luxe omarming na het bad

    Cinderella’s heerlijke warme badlakens: luxe omarming na het bad

  • Zo stijl je je slaapkamer met een roze bedsprei

    Zo stijl je je slaapkamer met een roze bedsprei

  • Verrijk je nachtrust met kleurrijke kussenslopen

    Verrijk je nachtrust met kleurrijke kussenslopen

  • Flanellen dekbedovertrekken: De ultieme keuze voor koude nachten

    Flanellen dekbedovertrekken: De ultieme keuze voor koude nachten

  • Duurzaamheid en comfort met polykatoen

    Duurzaamheid en comfort met polykatoen

  • Glans en zachtheid met katoen-satijn

    Glans en zachtheid met katoen-satijn

  • Waarom is katoen voor dekbedovertrekken zo geliefd?

    Waarom is katoen voor dekbedovertrekken zo geliefd?

  • De invloed van kleur op je slaapkamer

    De invloed van kleur op je slaapkamer

  • Natureltinten in beddengoed

    Natureltinten in beddengoed

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen