• Gratis verzending vanaf 30 euro
  • Achteraf betalen met Klarna
  • Vandaag besteld, volgende werkdag in huis*
  • 0

Hoe kies je het perfecte dekbedovertrek voor elk seizoen?

Hoe kies je het perfecte dekbedovertrek voor elk seizoen?
Inspiratie

Hoe kies je het perfecte dekbedovertrek voor elk seizoen?

Een dekbedovertrek is niet alleen een belangrijk onderdeel van de slaapkamer, maar draagt ook bij aan een betere nachtrust. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een product dat aan je wensen voldoet. In deze blog geven we je verschillende tips over hoe jij het perfecte dekbedovertrek koopt voor elk seizoen.

Persoonlijke voorkeuren

Iedereen is anders. Iedereen heeft dan ook andere wensen en behoeften tijdens het slapen. Verschillende materialen hebben daarom ook een ander effect op je nachtrust. Voordat je nieuwe producten gaat aanschaffen, is het verstandig om te weten wat de eigenschappen zijn van de verschillende materialen.

Afmetingen, kleuren en patronen

Kies altijd de juiste grootte. Zorg ervoor dat het dekbed past en niet te groot of te klein is. Daarnaast is het van belang dat je de juiste kleuren en patronen kiest. Wil je een rustige sfeer creëren? Kies dan voor neutrale kleuren? Wil je juist graag wat meer kleur in de slaapkamer? Kies dan voor opvallende patronen of felle kleuren.

Materialen

Het is ook belangrijk om na te denken over het materiaal. Er zijn namelijk verschillende materialen waaruit een dekbedovertrek gemaakt kan zijn. Bij het kiezen van de juiste stof kun je rekening houden met de eigenschappen van de verschillende materialen. Kies je voor een stof die goed isoleert of juist ademt? Een natuurlijke of synthetische stof? We vertellen je er meer over.

Percaline-Katoen

Dit materiaal voelt glad en erg fijn aan. Dat komt omdat het product is gemaakt van geweven katoengaren, waardoor het glad en fijn aanvoelt. Het product heeft een hoge kwaliteit, omdat de stof erg sterk is. Daarnaast voelt het koel aan op de huid, waardoor het product extra comfortabel is tijdens de warme zomermaanden. Ook ademt het goed en absorbeert het goed.

Katoen-Satijn

Katoen-Satijn wordt gemaakt van 100% natuurlijk katoen en heeft daarom ook alle eigenschappen van katoen. Het is ademend en vochtabsorberend. Vergeleken met ‘gewoon’ katoen voelt het wel veel zachter en gladder aan. Dit komt door de speciale satijnbinding. Hierdoor heeft het een luxe uitstraling. Dit dekbedovertrek is aangenaam in alle seizoenen.

Polykatoen

Polykatoen wordt ook wel gemengd katoen genoemd. De samenstelling van dit product bestaat uit katoen en polyester. De stof is soepel en ademend, maar absorbeert vocht ook goed. Ben je op zoek naar een product dat niet snel kreukt Dan is dit dekbedovertrek extra geschikt.

Flanel

Flanel is lekker warm en voelt wat zwaarder aan. Hierdoor is het product extra geschikt voor de koudere maanden. Het houdt je lichaamswarmte goed vast. De stof is aan beide kanten licht geruwd. Hierdoor ontstaat een zacht laagje dat je op je huid voelt. Ook past het product zich goed aan op je lichaamstemperatuur.

Comfortabele dekbedovertrekken van Cinderella

Ben je op zoek naar kwalitatief beddengoed? Dan ben je in de webshop van Cinderella aan het juiste adres! Naast verschillende dekbedovertrekken, kies je bij Cinderella uit onder andere hoeslakens, kussenslopen en spreien.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Ontdek de zachte embrace van een zacht hoofdkussen!

    Ontdek de zachte embrace van een zacht hoofdkussen!

  • Cinderella’s heerlijke warme badlakens: luxe omarming na het bad

    Cinderella’s heerlijke warme badlakens: luxe omarming na het bad

  • Zo stijl je je slaapkamer met een roze bedsprei

    Zo stijl je je slaapkamer met een roze bedsprei

  • Verrijk je nachtrust met kleurrijke kussenslopen

    Verrijk je nachtrust met kleurrijke kussenslopen

  • Flanellen dekbedovertrekken: De ultieme keuze voor koude nachten

    Flanellen dekbedovertrekken: De ultieme keuze voor koude nachten

  • Duurzaamheid en comfort met polykatoen

    Duurzaamheid en comfort met polykatoen

  • Glans en zachtheid met katoen-satijn

    Glans en zachtheid met katoen-satijn

  • Waarom is katoen voor dekbedovertrekken zo geliefd?

    Waarom is katoen voor dekbedovertrekken zo geliefd?

  • De invloed van kleur op je slaapkamer

    De invloed van kleur op je slaapkamer

  • Natureltinten in beddengoed

    Natureltinten in beddengoed

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen