• Gratis verzending vanaf 30 euro
  • Achteraf betalen met Klarna
  • Vandaag besteld, volgende werkdag in huis*
  • 0

Je bed opmaken: zo doe je dat

Je bed opmaken: zo doe je dat
Inspiratie

Je bed opmaken: zo doe je dat

Er is niets zo fijn als ’s avonds in een schoon, mooi opgemaakt bed stappen. Het is het ultieme geluksmomentje wanneer je de slaapkamer binnenkomt en jouw fris opgemaakte bed staat daar voor je klaar, ready om jou te ontvangen voor een heerlijke nacht slapen. Het bed opmaken vinden velen echter niet het leukste klusje om te doen. Wij begrijpen dat als geen ander. Het gepriegel met het dekbedovertrek of een laken dat aan de andere kant losschiet kan absoluut frustrerend zijn. Het is voor een optimale nachtrust en hygiëne wel heel belangrijk om je bed regelmatig te verschonen en je bed iedere dag goed op te maken. Daarom hebben we in dit blogartikel beschreven hoe je binnen een mum van tijd jouw bed kan opmaken met verschoonde lakens en dekens en hebben we wat handige tips voor jou verzameld waarin je leert je hoe je het bed kan opmaken zoals in een hotel. Zeg vaarwel tegen jouw struggles en hallo tegen een fijn schoon bed!

Waarom het zo belangrijk is om je bed te verschonen

Voordat je aan de slag gaat met het uittesten van de beste methodes om je bed op te maken is het belangrijk om te weten waarom het regelmatig verschonen van een bed nu eigenlijk zo belangrijk is. Dit komt voornamelijk doordat wij als mensen heel veel gebruik maken van ons bed. We liggen zo’n 6 tot 8 uur per nacht op dezelfde plek te woelen waardoor de plek waarop we slapen nu eenmaal warm en vochtig wordt. Dit is heel normaal en hier is helemaal niks mis mee. Het enige wat wel belangrijk is, is dat we deze plek goed schoonhouden, juist omdat we er zoveel tijd spenderen. Warme en vochtige plekken zijn een broedplaats voor bacteriën en bijvoorbeeld huisstofmijt. Hoe vaak vervang jij eigenlijk je beddengoed? Wij raden aan om zeker één keer in de week je beddengoed op 60 graden te wassen en je bed mooi op te maken. Zo geniet je van een lekker schoon bed én zorg je ervoor dat bacteriën niet voor huidklachten zoals eczeem, puistjes en mee-eters kunnen zorgen.

Hoe verschoon ik mijn bed zonder gedoe?

Oké, dus één keer per week je bed verschonen is een absolute must om de hygiëne te waarborgen, dat betekent echter wel dat we dit dus (minstens) 52 keer per jaar je bed moet opmaken. Waarschijnlijk heb jij, net als vele anderen, een eigen methode om jouw bed op de ‘beste’ manier op te maken. Maar hoe moet je het bed opmaken? Wat is de beste manier? Het hoeslaken lukt vaak nog wel. Vooral de deken blijkt iedere keer weer een behoorlijke tegenvaller te zijn. Wanneer je met zweet op het voorhoofd de deken staat uit te schudden in de hoop dat het dekbedovertrek dit keer wél in één keer op de juiste plek valt gooi je het liefst de handdoek in de ring. Er is echter een methode die ontzettend makkelijk blijkt te zijn wanneer je deze een paar keer oefent. Deze methode staat ook wel bekend als de ‘burrito-methode’. Het bed opmaken met topper of zonder topper, het maakt voor deze methode geen verschil!

Je bed opmaken: een fluitje van een cent

De burrito methode is de makkelijkste manier om je bed op te maken. De eerste keer moet je even oefenen, maar daarna is het een fluitje van een cent. Met deze methode zit jouw dekbedovertrek perfect om het dekbed heen en hoef je je niet in lastige posities te wringen om het bed op te maken. Leg eerst het dekbedovertrek binnenstebuiten op bed, met de opening aan het voeteneind. Leg vervolgens het dekbed op de overtrek. Om te beginnen rol je het dekbed en de overtrek naar het voeteneinde van uw bed, alsof het een burrito is. Stop vervolgens je hand in de overtrek en vouw het over de uiteinden aan beide zijden van de burrito. Zodra je dit aan beide zijden van de rol hebt gedaan, kunt je dit ook gemakkelijk in het midden van de rol doen. Hierna rol je de burrito eenvoudig en snel weer uit over het bed. Voilà jouw bed opmaken was nog nooit zo makkelijk!

Bed opmaken zoals in het hotel

Natuurlijk kun je altijd nóg een stapje verder gaan. Wanneer je jouw bed echt mooi wil opmaken dan hoort dat natuurlijk zoals ze een bed opmaken in een hotel. In het hotel hebben ze vaak veel meer accessoires op het bed dan in de meeste reguliere slaapkamers. Het bed opmaken met kussens ziet er gezellig uit en de kussens maken het ook nog eens fijn om overdag eens op je bed neer te ploffen. Daarnaast kun je door het bed opmaken met sprei ervoor zorgen dat jouw slaapkamer en bed nóg meer sfeer en warmte uitstralen. Een sprei houdt je ook lekker warm tijdens de koude maanden en dat kunnen we in Nederland goed gebruiken. Om je bed op te maken zoals in een hotel kun je het bed opmaken zoals je normaal gesproken ook zou doen, het enige verschil is dat je nu de randen van de deken ook instopt bij het matras. Dit zorgt voor een nog strakkere look. Wanneer dit klaar is kun je 2 of 4 extra kussens toevoegen aan het bed en de sprei over het bed draperen. Je bed opmaken als in een hotel is stiekem dus een stuk makkelijker dan je denkt.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Ontdek de zachte embrace van een zacht hoofdkussen!

    Ontdek de zachte embrace van een zacht hoofdkussen!

  • Cinderella’s heerlijke warme badlakens: luxe omarming na het bad

    Cinderella’s heerlijke warme badlakens: luxe omarming na het bad

  • Zo stijl je je slaapkamer met een roze bedsprei

    Zo stijl je je slaapkamer met een roze bedsprei

  • Verrijk je nachtrust met kleurrijke kussenslopen

    Verrijk je nachtrust met kleurrijke kussenslopen

  • Flanellen dekbedovertrekken: De ultieme keuze voor koude nachten

    Flanellen dekbedovertrekken: De ultieme keuze voor koude nachten

  • Duurzaamheid en comfort met polykatoen

    Duurzaamheid en comfort met polykatoen

  • Glans en zachtheid met katoen-satijn

    Glans en zachtheid met katoen-satijn

  • Waarom is katoen voor dekbedovertrekken zo geliefd?

    Waarom is katoen voor dekbedovertrekken zo geliefd?

  • De invloed van kleur op je slaapkamer

    De invloed van kleur op je slaapkamer

  • Natureltinten in beddengoed

    Natureltinten in beddengoed

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen