• Gratis verzending vanaf 30 euro
  • Achteraf betalen met Klarna
  • Vandaag besteld, volgende werkdag in huis*
  • 0

Kleine slaapkamer groter laten lijken? Zo doe je dat

Droom jij ook van een huis met een grote slaapkamer inclusief boxspring en inloopkast? Helaas is niet iedereen gezegend met een grote slaapkamer. Maar een kleine slaapkamer is zo gek nog niet: het kan juist een hele gezellige plek zijn! Toch is het soms ook wel fijn als je slaapkamer wat ruimer oogt. Gelukkig zijn er heel veel opties om je kleine, maar fijne slaapkamer net een tikkeltje groter te laten lijken. Wij hebben de beste tips voor je op een rijtje gezet!

Kleine slaapkamer groter laten lijken? Zo doe je dat
Inspiratie

GEEN DRUKKE PRINTS

Is je slaapkamer aan de kleine kant? Kies dan voor een effen kleuren. Drukke prints zorgen er namelijk voor dat je slaapkamer kleiner lijkt. Lichte effen kleuren zoals wit, ivoor, grijs of taupe reflecteren het licht, waardoor je slaapkamer direct groter oogt. Wist je dat Cinderella een uitgebreide collectie aan effen dekbedovertrekken heeft?

GEBRUIK STREEPJES

Je zult nu wel denken: ‘’strepen ogen toch ook druk in de slaapkamer?’’. Dit is niet helemaal waar. Denk eens aan het voorbeeld bij kleding; wanneer je horizontale strepen draagt oog je breder, terwijl je bij verticale strepen langer lijkt. Deze regel kun je ook toepassen op je slaapkamer. Kies voor langwerpige strepen om je slaapkamer ‘langer’ te laten lijken en horizontale strepen om je slaapkamer breder te laten ogen. Je hebt verschillende mogelijkheden om strepen toe te passen in je slaapkamer. Kies voor een leuk gestreept kleed, gestreepte sierkussens of ga voor een mooi gestreept dekbedovertrek.

SLAAPKAMERMEUBELS OP POOTJES

Wanneer je voor slaapkamermeubels op pootjes kiest, lijkt je slaapkamer automatischer ruimer. Wanneer je bed of nachtkastje boven de grond ‘zweven’ geeft dat een luchtige look aan je slaapkamer met als resultaat: meer ruimte! Een bijkomend voordeel is dat slaapkamermeubels met pootjes makkelijk zijn bij het schoonmaken van je slaapkamer. Nooit meer dat gedoe om alle meubels te verplaatsen om stof te zuigen. In plaats daarvan ga jij snel en gemakkelijk met jouw stofzuiger onder je meubels door. Een win-winsituatie!

SPIEGELS

Spiegels weerspiegelen de ruimte en laten je slaapkamer extra groot lijken. De juiste plek voor een spiegel is (schuin)tegenover je raam. Dit zorgt voor extra veel licht in je slaapkamer!

GROOT VLOERKLEED

Het klinkt misschien gek om voor een groot vloerkleed te kiezen in een kleine slaapkamer, maar het is eigenlijk heel logisch. Door de grote oppervlakte van het vloerkleed lijkt je kamer namelijk groter. Een kleed dat niet onder het hele bed ligt, lijkt alsof het niet past en verkleint optisch de ruimte. Let hierbij wel op dat je kiest voor een tapijt in neutrale kleuren voor een rustige uitstraling.

GROTE ACCESSOIRES

Voor slaapkameraccessoires geldt hetzelfde als bij het vloerkleed: ga voor groot. Veel en kleine slaapkameraccessoires zorgen ervoor dat je slaapkamer rommelig aanvoelt. Grote accessoires geven daarentegen een luxer en groter gevoel in de ruimte.

LAAT HET HANGEN

Wanneer je een kleine slaapkamer hebt, betekent dit ook dat je weinig plek hebt voor leuke spulletjes. Creëer daarom meer ruimte in de kamer door planken, lades, kastjes en lampen op te hangen. Hierdoor wordt de aandacht naar de muur of het plafond getrokken en oogt je slaapkamer ineens stukken groter. Wil je de hoogte van de slaapkamer extra benadrukken? Kies dan bij het ophangen van gordijnen voor een lang exemplaar van het plafond tot aan de grond. Extra tip: hou je muren en gordijnen in dezelfde kleur.

OPGERUIMD STAAT NETJES!

Het ligt misschien voor de hand, maar een opgeruimde kamer oogt ruimer. Maak je bed netjes op en zorg ervoor dat er niet teveel rommel slingert en je slaapkamer lijkt optisch groter!

         

Fotocamera overzicht symbool Gratis Icoon: @mamoesjka_nl@Prchtg

MEER SLAAPKAMER INSPIRATIE? VOLG CINDERELLA OP PINTEREST VOOR DE ALLERLAATSTE TRENDS!

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Ontdek de zachte embrace van een zacht hoofdkussen!

    Ontdek de zachte embrace van een zacht hoofdkussen!

  • Cinderella’s heerlijke warme badlakens: luxe omarming na het bad

    Cinderella’s heerlijke warme badlakens: luxe omarming na het bad

  • Zo stijl je je slaapkamer met een roze bedsprei

    Zo stijl je je slaapkamer met een roze bedsprei

  • Verrijk je nachtrust met kleurrijke kussenslopen

    Verrijk je nachtrust met kleurrijke kussenslopen

  • Flanellen dekbedovertrekken: De ultieme keuze voor koude nachten

    Flanellen dekbedovertrekken: De ultieme keuze voor koude nachten

  • Duurzaamheid en comfort met polykatoen

    Duurzaamheid en comfort met polykatoen

  • Glans en zachtheid met katoen-satijn

    Glans en zachtheid met katoen-satijn

  • Waarom is katoen voor dekbedovertrekken zo geliefd?

    Waarom is katoen voor dekbedovertrekken zo geliefd?

  • De invloed van kleur op je slaapkamer

    De invloed van kleur op je slaapkamer

  • Natureltinten in beddengoed

    Natureltinten in beddengoed

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen