• Gratis verzending vanaf 30 euro
  • Achteraf betalen met Klarna
  • Vandaag besteld, volgende werkdag in huis*
  • 0

Lits-Jumeaux vs. Lits-Jumeaux XL: welk formaat past het best bij jouw bed?

Lits-Jumeaux vs. Lits-Jumeaux XL: welk formaat past het best bij jouw bed?
Inspiratie

Lits-Jumeaux vs. Lits-Jumeaux XL: welk formaat past het best bij jouw bed?

De slaapkamer is onze persoonlijke ruimte die we zelf naar onze eigen smaak kunnen inrichten. Vaak streven we naar comfort en stijl. Een van de belangrijkste dingen die dat beïnvloed, is ons beddengoed. Een goed dekbed maakt het verschil tussen een goede nachtrust en een ongemakkelijke nacht. Twee van de veel gekozen opties zijn een Lits-Jemaux en Lits-Jumeaux XL dekbedovertrek. Benieuwd welk formaat voor jouw bed geschikt is? Lees dan vooral verder!

Wat is Lits-Jumeaux?

Laten we beginnen met het Lits-Jumeaux dekbedovertrek. De term ‘Lits-Jumeaux’ komt uit het Frans en betekent ‘twee eenpersoonsbedden’. Dit verwijst naar een standaard afmeting die geschik is voor een tweepersoonsbed. Dit type dekbed heeft bij Cinderella een afmeting van 240 bij 220/200 centimeter. Dit is het standaardpakket, betrouwbaar, gewoon goed en past bij bijna alles.

Voor wie is dit product het meest geschikt? Als je een bed hebt dat niet te lang is, is dit dekbedovertrek perfect. Bij Cinderella past het overtrek mooi over je bed zonder overtollig materiaal over te hebben dat je moet omslaan. In ons brede assortiment kun je kiezen voor veel verschillende ontwerpen. Als je op zoek bent naar iets tijdloos, kun je kiezen voor een mooie taupe kleur. Of wanneer je je kamer wilt opfleuren kan dat gemakkelijk met een leuke bloemetjes print. Je kunt met dit dekbedovertrek nooit fout gaan.

Wat is een Lits-Jumeaux XL?

HetLits-Jumeaux XL dekbedovertrek is, aan de andere kant, een luxere versie. Het is groter, en sommigen zouden zeggen, een stuk lekkerder. De afmetingen bij Cinderella zijn 260 bij 220/200 centimeter. Dat is behoorlijk wat extra stof om jezelf in te wikkelen.

Dit formaat is ideaal voor bedden die al wat langer zijn dan de standaardafmetingen. Denk aan extra lange eenpersoonsbedden, queensize bedden of kingsize bedden. De XL-variant geeft je voldoende stof om je dekbed comfortabel over het hele bed te leggen. Zelfs als je een extra dikke matras hebt.

Tips voor verschillende formaten:

Het kan zijn dat je nog twijfelt, welk dekbedovertrek het beste bij jouw bed past. Geen zorgen, hier zijn een aantal tips voor verschillende bed formaten:

 

  • Een Lits-Jumeaux dekbedovertrek is geschikt vanaf een tweepersoonsbed, dus bij Cinderella zijn bedden met de afmetingen 160/180 x 190/200 cm perfect hiervoor! Maar als jij een extra lang bed hebt met de afmetingen, 160/180 x 210/220 cm, zijn deze afmetingen ook geschikt.
  • Een Lits-Jumeaux dekbedovertrek is zoals we net besproken hebben een stukje groter. Dit dekbed is dan ook bedoeld voor meer queensize en kingsize bedden. Dus als je bed de afmetingen 200 x 190/200 cm of 200 x 210/220 cm heeft, is juist de XL-variant perfect voor jouw bed!

 

Dus, sta je voor de keuzestress staat over welk dekbedovertrek je nu moet kiezen? Het antwoord vind je in het ruime assortiment van Cinderella. Of je nu kiest voor de standaard maat van dit dekbedovertrek, of voor de royale XL-versie: Cinderella heeft het allemaal. Zorg ervoor dat het dekbedovertrek past bij jouw persoonlijke stijl en behoeften. Dan is één ding zeker, je zult in slaap vallen en ontwaken met een glimlach op je gezicht. Slaap lekker!

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Ontdek de zachte embrace van een zacht hoofdkussen!

    Ontdek de zachte embrace van een zacht hoofdkussen!

  • Cinderella’s heerlijke warme badlakens: luxe omarming na het bad

    Cinderella’s heerlijke warme badlakens: luxe omarming na het bad

  • Zo stijl je je slaapkamer met een roze bedsprei

    Zo stijl je je slaapkamer met een roze bedsprei

  • Verrijk je nachtrust met kleurrijke kussenslopen

    Verrijk je nachtrust met kleurrijke kussenslopen

  • Flanellen dekbedovertrekken: De ultieme keuze voor koude nachten

    Flanellen dekbedovertrekken: De ultieme keuze voor koude nachten

  • Duurzaamheid en comfort met polykatoen

    Duurzaamheid en comfort met polykatoen

  • Glans en zachtheid met katoen-satijn

    Glans en zachtheid met katoen-satijn

  • Waarom is katoen voor dekbedovertrekken zo geliefd?

    Waarom is katoen voor dekbedovertrekken zo geliefd?

  • De invloed van kleur op je slaapkamer

    De invloed van kleur op je slaapkamer

  • Natureltinten in beddengoed

    Natureltinten in beddengoed

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen